U vjetrenjače na Možuru 64 miliona eura

Bez autora
May 19 2010

Tenderska komisija Ministarstva ekonomije je usaglasila tekst Ugovora sa konzorcijumom Fersa & Čelebić za izgradnju vjetroelektrana na lokaciji Možura, opštine Bar i Ulcinj instalisane snage 46 MW. Za realizaciju ovog projekta predviđena je investicija od 64.588.000 eura. Ugovor predviđa davanje koncesije na period od 20 godina. Fersa Energias Renovables, S. A. koja je lider u konzorcijumu, je renomirana španska firma sa sjedištem u Barseloni, koja se bavi vjetroelektranama. Firma postoji od 2000. godine i za sada je zastupljena u devet zemalja na tri kontinenta sa sveukupnom instalisanom snagom u pogonu od 138 MW, a projektovanom od 954 MW što obezbjeđuje budući razvoj firme. Za lokalitet Krnovo, Tenderska komsija je u pregovorima sa konzorcijumom Ivicom Consulting GmbH i Mitsubishi Heavy Industries. Osnovni elementi ugovora su već usaglašeni i očekuje se da će biti kompletirani do 01. Juna 2010.

U vjetrenjače na Možuru 64 miliona euraTenderska komisija Ministarstva ekonomije je usaglasila tekst Ugovora sa konzorcijumom Fersa & Čelebić za izgradnju vjetroelektrana na lokaciji Možura, opštine Bar i Ulcinj instalisane snage 46 MW.

Za realizaciju ovog projekta predviđena je investicija od 64.588.000 eura. Ugovor predviđa davanje koncesije na period od 20 godina.

Fersa Energias Renovables, S. A. koja je lider u konzorcijumu, je renomirana španska firma sa sjedištem u Barseloni, koja se bavi vjetroelektranama. Firma postoji od 2000. godine i za sada je zastupljena u devet zemalja na tri kontinenta sa sveukupnom instalisanom snagom u pogonu od 138 MW, a projektovanom od 954 MW što obezbjeđuje budući razvoj firme, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Za lokalitet Krnovo, Tenderska komsija je u pregovorima sa  konzorcijumom Ivicom Consulting GmbH i Mitsubishi Heavy Industries. Osnovni elementi ugovora su već usaglašeni i očekuje se da će biti kompletirani do 01. Juna 2010.

Konzorcijum Ivicom Consulting GmbH i Mitsubishi Heavy Industries je dostavio ponudu za vjetroelektranu instalisane snage 50 MW uz mogućnost povećanja za 22 MW. Predviđena investicija je između 70 i 90 miliona eura. Predviđeni period koncesije je 20 godina.

Mitsubishi Heavy Industries je reminovana japanska firma, sa sjedištem u Tokiju, a postoji od 1884 godine. Mitsubishi je jedan od vodećih proizvođača vjetroturbina sa ukupno instalisanih 4124 MW do sada u svijetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik